Foto: Muzej grada Beograda/Promo

Posle duže pauze, u Konaku knjeginje Ljubice ponovo će početi izvođenje muzejskog teatra "Na kafi kod kneginje Ljubice", svake druge i četvrte nedelje u 14 časova. Prvi redovni termini su 14. i 28. jun, saopšteno je iz Muzeja grada Beograda.

Kroz životnu ispovest kneginje Ljubice Obrenović, posetioci Konaka biće u prilici da, uz posluženje kafom i ratlukom, u zdanju iz 19. veka, na upečatljiv i interaktivan način upoznaju prvu vladarku obnovljene Srbije. Krećući se kroz odaje starog Konaka, saznaće činjenice o najznačajnijim događajima i ličnostima iz vremena kneza Miloša Obrenovića, o složenom odnosu kneza Miloša i kneginje Ljubice, o načinu opremanja domova, odevanju i vaspitavanju dece, poručuju iz Muzeja grada Beograda koji je, uz Turističku ogranizaciju Beograda, organizator ovog prvog muzejskog teatra u nas, nastalog pre deset godina.

Monodramu izvodi Nataša Popovska, viši kustos Muzeja grada Beograda i autor predstave. Na programu je svake druge i četvrte nedelje u mesecu u 14 časova. Sem na srpskom, predstava se izvodi i na engleskom jeziku.
Izvođenje traje sat vremena, nakon čega posetioci mogu obići ceo Konak i pogledati stalnu izložbenu postavku „Enterijeri beogradskih kuća 19. veka“.

Prvi termini izvođenja, nakon ukidanja vanrednog stanja, biće 14. i 28. jun. Cena ulaznice je 450 din.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare