Foto:Promo

Među brojnim izdavačima koji su od juče "zaposeli" hale Beogradskog sajma pred posetiocima jeste i književna ponuda Italije.

Naime, Italija ima svoj štand na 65. Beogradskom međunarodnom sajmu knjiga, koja traje do 30. oktobra.

Zahvaljujući angažovanju Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu organizuju se i brojni susreti sa izuzetnim gostima: Darijom Binjardi, Davideom Tofolom i Paolom Bristot, Antoniom Kučinijelom…

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Takođe, posetioci štanda moći će i da kupe najnovija izdanja na italijanskom jeziku, što je omogućeno zahvaljujući saradnji s međunarodnom knjižarom „Educational Centre“.

– Ovo je važna prilika za promociju italijanskog jezika. Prisustvo Italije na čuvenom sajmu izdavaštva u regionu nastavak je inicijativa koje smo realizovali tokom Nedelje italijanskog jezika u svetu – izjavio je ambasador Italije u Srbiji Luka Gori.

Na štandu Italijanskog instituta za kulturu na Sajmu knjiga u Hali 4 danas od 18 časova biće održana promocija srpskog izdanja autobiografije Karle Frači „Korak po korak. Moja priča“ uz prisustvo direktorke Beogradskog festivala igre Aje Jung.

Za sutra u isto vreme zakazano je predstavljanje knjige „Pazolini“. Reč je o promociji srpskog izdanja grafičke novele o slavnom italiujanskom reditelju Pjeru Paolu Pazoliniju, na kojoj će govoriti autor Davide Tofolo i predsednica udruženja Viva Comix Paola Bristot.

Susret sa čitaocima slavne italijanske spisateljice i novinarke i promocija novih dela Darije Binjardi biće održan 26. oktobra u 18 časova, a dan kasnije s publikom će se susresti Antonio Kučinijelo i predstaviti nova izdanja.

U petak, 28. oktobra u 18 sati Dunja Badnjević predstaviće svoj rad kao spisateljice i prevoditeljke na italijanski jezik najznačajnijih ličnosti jugoslovenske književnosti., a u subotu, u podne uz prisustvo autorke Frančeske Rolandi biće promovisana knjiga „Dvadeset četiri hiljade poljubaca. Uticaj italijanske popularne kulture u Jugoslaviji (1955-1965)“. Istoga dana u 16 časova zakazana je promocija grafičke novele „Nikola Tesla, čovek koji je oblikovao budućnost“ uz prisustvo autora Danijelea Meučija.

Takođe u subotu, ali u 18 sati Maja Herman Sekulić i prevoditeljka Klaudije Pičino predstaviće publici italijansko izdanje knjige o slikarki i pesnikinji Mileni Pavlović Barili „Devet života Milene Pavlović Barili“.

Bonus video: Sajam knjiga nekad i sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar