Nebojša Glogovac u filmu "Moj jutarnji smeh", Foto: Promo/FCS

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, 44. po redu, koji je zbog epidemije koronavirusa odložen mesec dana, počeće večeras projekcijom filma "Otac" Srdana Golubovića.

Osim filma „Otac“, u trci za jednu od tri nagrade naći će se i „Revolt“ Aleksandra Rajkovića, „Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića, „Ekipa“ Marka Sopića i Radeta Ćosića, „Asimetrija“ po scenariju Maše Nešković i Vladimira Arsenijevića, „Realna priča“ Gordana Kičića i Vladimira Simića, „Iz ljubavi“ Nenada Mikovića, „Proleće na poslednjem jezeru“ scenariste Vuleta Žurića, „Sutra je još uvek juli“ Dejana Vlaisavljevića Nikta, a festival će zatvoriti ostvarenje „Grudi“ Vladislava Vojnovića i Marije Perović.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka, projekcije filmova biće od 17. do 21. septembra u vrnjačkom bioskopu od 18 sati, a na letnjoj pozornici od 20.30.

O nagradama odlučivaće stručni žiri koji čine Ana Marija Rosi, prošlogodišnja pobednica sa filmom „Ajvar“, Petar Mihajlović, scenarista „Južnog vetra“, i Miroljub Stojanović iz Filmskog centra Srbije.

Kako je najavljeno, na dan otvaranja publika će na vrnjačkom Trgu biti u prilici da prisustvuje programu „Veče sa Petrom Božovićem“, a u sklopu programa „Preko plota“ 22. i 23. septembra da pogleda film „Hotel Beograd“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare