Foto:Promo/Festival filmskog scenarija

Festival filmskog scenarija, nakon odlaganja zbog pandemije, biće održan od 17. do 21. septembra u Vrnjačkoj Banji, potvrdio je organizator Kulturni centar Vrnjačka Banja.

Deset filmskih ostvarenja takmičiće se za jednu od tri nagrade 44. Festivala filmskog scenarija.

Festival će otvoriti film „Otac“ Srdana Golubovića, a u narednih pet dana publika u Vrnjačkoj Banji moći će da vidi i ostvarenja „Revolt“ Aleksandra Rajkovića, „Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića, „Ekipa“ Marka Sopića i Radeta Ćosića, „Asimetrija“ Maše Nešković, „Realna priča“ Gordana Kičića i Vladimira Simića, „Iz ljubavi“ Nenada Mikovića“, „Proleće na poslednjem jezeru“ Vuleta Žurića i Filipa Čolovića, „Sutra je još uvek juli“ Dejana Vlaisavljevića Nikta, dok će festival zatvoriti „Grudi“ Vladislava Vojnovića i Marije Perović.

Ove godine zbog epidemiološke situacije biće preduzet sve propisane mere, a projekcije filmova biće u 18 sati u vrnjačkom bioskopu i u 20.30 na letnjoj pozornici.

Tradicionalni simpozijum FFS ove godine biće posvećen izdavačkoj delatnosti Filmskog centra Srbije.

Pročitajte još:

O nagradama 44. Festivala filmskog scenarija odlučivaće žiri u sastavu Ana Marija Rosi, prošlogodišnja laureatkinja festivala sa filmom „Ajvar“, zatim Petar Mihajlović, scenarista „Južnog vetra“, i Miroljub Stojanović iz Filmskog centra Srbije.

Pre svečanog otvaranja 44. Festivala filmskog scenarija, na Trgu kulture, 17. septembra, biće priređeno „Veče sa Petrom Božovićem“, dok će se nakon FFS u programu „Preko plota“ 22. i 23. septembra biti prikazan film „Hotel Beograd“.

Festival filmskog scenarija prvobitno je bio planiran u periodu od 13. do 17. avgusta, ali je odložen zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar