Foto: Promo

Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" održaće svoje 59. izdanje od 8. do 15. juna u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Festival je prvobitno trebalo da se održi od 8. do 15. maja, ali je zbog tragičnih događaja u Srbiji pomeren za mesec dana. Ova teatarska smotra osnovana je u Zaječaru i sada se posle 25 godina vraća na mesto nastanka, istakli su organizatori.

Tokom osam večeri biće izvedene najbolje predstave profesionalnih pozorišta Srbije, koje je izabrao selektor Festivala Goran Ibrajter.

Foto:promo

Festival će 8. juna otvoriti predstava „Čehovljeva soba“ u izvedbi domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“. Narednog dana gledaoci će videti komad „Ona koja raspušta vojske“ Narodnog pozorišta Priština, a potom „4 ZIDA ili tragikomedija o karantinu“ Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.

Četvrtog dana, 11. juna, publika će gledati „San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)“ Narodnog pozorišta Niš, a sutradan „Čudo u Šarganu“ Kruševačkog pozorišta. Narodno pozorište Užice će izvesti „Mesec (dana) na selu“ 13. juna, a dan kasnije na programu je „Terapija“ regionalnog pozorišta Novi Pazar.

Foto: Promo/Kruševačko pozorište

U čast nagrađenih, u ponedeljak, 15. juna, biće odigrana predstava Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca „Uobraženi bolesnik“.

Tokom festivala je predviđen i bogat, besplatan prateći program, koji obuhvata promocije knjiga i likovne postavke.

Bonus video: Nebojša Bradić o operi „Falstaf“ u emisiji „Probudi se“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar