Lynne Ramsay Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, škotskoj rediteljki, scenaristkinji i producentkinji Lin Remzi biće uručeno "Počasno Srce Sarajeva" 29. Sarajevo Film Festivala.

Počasno Srce Sarajeva Lin Remzi će biti uručeno 16. avgusta na Ljetnom kinu Coca-Cola, nakon čega će uslediti gala projekcija filma „Zaista, nikada nisi bio ovde“ sa Žoakimom Finiksom u glavnoj ulozi.

Baziran na knjizi Džonatana Ejmsa, film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Kanu 2017. godine, gde su mu dodeljene nagrade za najbolji scenario i najboljeg glumca.

Rođena u Glazgovu, Lin Remzi se smatra jednom od najoriginalnijih i najuzbudljivijih autorki koje danas rade u nezavisnoj kinematografiji. Njena veza s Filmskim festivalom u Kanu je dugogodišnja, gde je osvojila nagradu žirija 1996. godine za svoj kratki diplomski film „Smalls and Death“, i takođe za svoj treći kratki film „Gasman“ iz 1998. godine. „Ratcacher“, njen debitantski dugometražni film, imao je premijeru u sklopu programa Un Certain Regard, za koji je dobila nagradu Posebno priznanje.

Bonus video: Mikelsen sa fanovima u Sarajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar