Piter Gebrijel Foto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Piter Gebrijel je objavio svoj prvi singl u poslednjih sedam godina, koji nosi naziv "Panopticom".

Bivši pevač grupe Genesis i solo umetnik udružio se sa Brajanom Inom, basistom Tonijem Levinom, bubnjarom Manuom Kačeom i gitaristom Dejvidom Roudsom za numeru, koja krasi njegov predstojeći solo album „i/o“.

Pesmu je napisao i producirao Gebrijel.

– Prva pesma je zasnovana na ideji na kojoj sam radio da pokrenem stvaranje beskonačno proširenog pristupačnog globusa podataka: Panopticom. Počinjemo da povezujemo slično-umnu grupu ljudi koja bi mogli da osvesti ovo, da omogući svetu da bolje vidi sebe i razume više onoga što se zaista dešava – rekao je Piter Gebrijel o pesmi.

Kako se navodi u saopštenju za medije, pesma „Panopticom“ je objavljena kada je bio pun mesec i buduće pesme sa njegovog 10. studijskog albuma takođe će izaći u noći punog meseca.

– Nešto od onoga o čemu pišem ovog puta je ideja da izgledamo neverovatno sposobni da uništimo planetu koja nas je rodila i da ukoliko ne nađemo načina da se ponovo povežemo sa prirodom i prirodnim svetom izgubićemo mnogo. Jednostavan način razmišljanja o tome gde se uklapamo u sve ovo je gledanje u nebo… i mesec me je uvek privlačio ka tome – rekao je Gebrijel o svom novom albumu, prenosi NME, piše „Headliner“.

Bonus video: Koncert Manu Chao u Beogradu 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar