Foto: Printscreen

Biblioteka grada Beograda je, u susret obeležavanju Svetskog dana knjige (23. april), pokrenula akciju "Čitam, ne skitam! Sa knjigom se slikam!" i pozvala sve da na "Fejsbuk" strani gradske biblioteke postave fotografije sa omiljenom knjigom.

Akciji su se pridružili mladi glumci Jovan Jovanović, Mina Sovtić, Miona Marković, Marko Pavlović i Srna Đenadić, pisci Vule Žurić, Teodor Lorenčić, Jasminka Petrović i Zoran Bognar, novinarka Marija Miljević Rajšić i violinistkinja Tijana Milošević.

Bognar je u majici sa stihom Rika Bartona „This world is not for me“ (Ovaj svet nije za mene) pozvao sve da se uključe u akciju biblioteke i predstavio svoju omiljenu knjigu „Kalifornijski bluz“ Milana Oklopdžića.

Glumici Srni Đenadić omiljena knjiga je „Kad je Niče plakao“ Irvina Jaloma, Vule Žurić čita „Kod Hiperborejaca“ Miloša Crnjanskog, a Tijana Milošević je odabrala nslov „Gala-Dali“ Karmen Domingo.

Biblioteka ne obavezuje učesnike akcije da se fotografišu, već je, kako se navodi u saopštenju, dovoljno da pošalju samo fotografiju omiljene knjige u kućnom okruženju.

Svaki učesnik postavlja po jednu fotografiju na zid „Fejsbuk“ strane Biblioteke grada Beograda, u komentarima ispod posta kojim je otvoren konkurs.

Autori 10 fotografija koje budu imale najveći broj lajkova, biće nagrađeni godišnjom članarinom Biblioteke grada Beograda i knjigom.

Učesnici treba da budu stariji od 18 godina.

Konkurs traje do 20. aprila, a proglašenjem pobednika biće virtuelno obeležen Svetski dan knjige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram