Foto: Boško Đorđević/Promo/Atelje 212

U Ateljeu 212 na sceni „Mira Trailović“, u ponedeljak, 16. maja u 19.30 časova, jubilarni, 50. put biće izvedena predstava „Petrijin venac“ po čuvenom romanu Dragoslava Mihailovićeva, u režiji Bobana Skerlića.

„Ljudi su se i nekada i sada delili na dobre i zle, bele i crne, golubove i jastrebove, proklete i blagoslovene, a ja bih radije podelio ljude na one koji su imali Petriju i one koji je nisu imali. Ali, Mihailović je pisao svoj roman i za jedne i za druge. Jer niko nema dovoljno Petrije u sebi, i onom ko je imao pored sebe i za dugo Petriju, treba podsećanja, jer je zaboravlja i jer se zaboravlja, a i onom ko je nije imao ne može Petrija da ne probudi veliku čežnju za njom“, zapisao je Vladeta Jerotić.
Ostala je Petrija sa oreolom oko glave da se blago smeši, da nas greje i opominje i da pomalo plače, za sobom i za nama.

U dramatizaciji Mile Mašović – Nikolić, u „Petrijinom vencu“ igraju Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Marta Bjelica, Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Ivan Marković, Isidora Minić, Branislav Zeremski, Vladislav Mihailović i Jelena Rakočević, Strahinja Blažič, Nina Nešković, Bojan Žirović.

Scenograf predstave je Goran Stojčetović, kostimografkinja Tatjana Radišić, kompozitor Mate Matišić, dramaturškinja Jelena Mijović, lektor Radovan Кnežević.

Bonus video: Gorica Popović i Bane Zeremski – Rođendan Ateljea 212

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare