Foto:Nova.rs

Sama činjenica da mi je ponuđeno da prokomentarišem javnu izjavu osobe iz vladajuće nomenklature o drugoj javnoj ličnosti, vrhunskom filmskom režiseru i da se samim tim jasno i nepristrasno određujem o karakteru njihovog sukoba, dovoljno precizno govori o totalnom besmislu trenutka u kome živimo, kazao je Dušan Petričić za Novu.rs komentarišući sramnu izjavu ministarke Darije Kisić Tepavčević o Goranu Markoviću.

Petričić pita kako, sa kojim kvalifikacijama i sa kojim argumentima jedna „doskora nepoznata osoba, sumnjivih moralnih kvaliteta uzima sebi za pravo da donosi javni sud ili sudove o jednom od najvećih umetnika koji je ova zemlja Srbija dala?“

– Da li joj dobra pozicija kod našeg vrhunskog poglavice i članska karta SNS-a daju to pravo? Ja sam odrastao u vreme, u porodici i u sredini u kojoj se znao red stvari. I ne samo ja. Mnogo nas je koji pamtimo to vreme. Nemoguće je, neprirodno, nelogično i neprimereno da sa, pre svega karakternim biografskim kapitalom sumnjivih vrednosti, upućujete poruke ili pokušavate da komunicirate sa osobom neuporedivo višeg personalnog, umetničkog i društvenog kredibiliteta – kaže i dodaje:

– Dakle, osoba o kojoj je reč, Darija Kisić-Tepavčević morala bi prvo da se kvalifikuje ne bi li zavredela bilo kakav odgovor od Gorana Markovića. Sa istim argumentom, ni ja se ne bih upuštao u bilo kakav komentar njenih nesuvislih izjava o pomenutom reditelju. Vreme je da opet postanemo svesni KO JE KO i da se prema toj istini ravnamo bez ikakve rasprave.
Nije to tako teško!

Podsetimo, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević izvređala je na svom Instagram nalogu reditelja Gorana Markovića, iznoseći, kako je navela, anamnezu njegove bolesti.

„Кaže da je depresivano potišten. Govori da treba streljati predsednika Srbije Aleksandra Vučića! O krvi govori kao o vodi. Pričinjavaju mu se logori za ljude. Srbija mu je „dno dna“. Bernar Anri Levi mu je „vrh vrhova“! Ogroman novac koji je dobio od RTS-a za snimanje serija i filmova čuva za crne dane. U flešbekovima vidi Prag“, navela je između ostalog ministarka.

Bonus video: Goran Marković: Neću da sarađujem sa ovom mračnom vlašću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare