"Zvuk metala". Foto: Promo/FEST

Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu (FEST) biće prikazano premijerno u Srbiji pet ovogodišnjih dobitnika Oskara. Ovogodišnji FEST će biti održana od 7. do 16. maja.

Publika Festa moći će da pogleda filmove „Zemlja nomada“, „Otac“, „Žena koja obećava“, „Zvuk metala“ i „Minari“, saopšteno je danas.

U Glavnom takmičarskom programu 49. FEST-a biće prikazan film „Čovek koji je prodao svoju kožu“, koji je bio u užem krugu izbora za najbolji film van engleskog govornog područja.

Film „Zemlja nomada“ rediteljke Kloi Žao je nagradjen Oskarom za najbolji film, režiju i glavnu glumicu (Frensis MekDormand).

„Otac“ Floriana Zelera, dobitnik u kategorijama glavna muška uloga (Entoni Hopkins) i adaptirani scenario (Florian Zeler i Kristofer Hampton), a rediteljka i scenaristkinja „Žene koja obećava“ Emerald Fenel je dobila Oskara za najbolji originalni scenario.

„Zvuk metala“ je nagrađen za najbolju montažu i zvuk, a film „Minari“ je dobio Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Ju-Džung Jun).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar