Foto: Promo

Premijera profesionalnog umetničkog performansa "ChoreoChroma" održana je u Belvalu (Luksemburg), u okviru zvaničnog programa Evropske prestonice kulture – Eš sir Alzet i u realizaciji plesnog udruženja "Lukoda", a polazište za istraživački proces međunarodne grupe umetnika bilo je delo iz kolekcije Pavla Beljanskog "Doručak na travi" Save Šumanovića iz 1927. godine.

Rezultat je savremena interpretacija jednog od najznačajnijih dela nacionalne istorije umetnosti prve polovine 20. veka, kroz jedinstvenu simbiozu različitih umetničkih oblika izražavanja, pre svega plesa i vizuelne umetnosti.

Foto: Guido Bosua/Promo

Performans je realizovan zahvaljujući anagažovanju umetničkog tima: koreografi Rianon Morgan i Đovani Zazera, plesači Rianon Morgan, Gabriel Montaruli i Đovani Zazera, slikarka Šantal Make, video umetnici Melting Pol i Žil Sejler, kompozitor Ljubomir Nikolić, kao i fotograf © Gvido Bošua i dizajner svetla Krišan Kristen.

Foto: Guido Bosua/Promo

Performans u Luksemburgu deo je međunarodnog projekta istoimenog naziva „ChoreoChroma“ podržanog od strane dve Evropske prestonice kulture – Novog Sada i Eš sir Alzet, a nastao je u saradnji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, Plesnog udruženja „Lucoda“ (Luksemburg) i Fondacije „Bewegend Beeld“ (Roterdam).

Publika u Novom Sadu biće u prilici da 25. avgusta, sa početkom u 21 sat pogleda video projekciju ovog umetničkog ostvarenja u okviru svečanog zatvaranja manifestacije „Leto na Trgu galerija“.

Foto: Guido Bosua/Promo

Bonus video: Performans ispred Galerije ULUS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar