Novak Đoković i Patrik Beson Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Ugledna francuska izdavačka kuća "Louison éditions", objaviće u oktobru ove godine novu knjigu "Ðoković, Odbijam" (Ðoković, Le Refuse) nagrađivanog francuskog pisca Patrika Besona, saopštila je izdavačka kuća "Čigoja štampa" iz Beograda.

Prevod ove knjige na srpski jezik o svetski slavnom teniseru Novaku Ðokoviću izaći će u izdanju „Čigoja štampe”, u ediciji “Disident”, a Beson će posetiti Srbiju.

Patrik Beson je francuski savremeni pisac, književni kritičar, novinar, polemičar, član mnogih žirija za dodelu književnih nagrada.

Autor je zapaženih romana i knjiga priča kao – „Dara“, „Lenjivica“, „Veština zavođenja“, „Vila Don Kihote“, „Stanje duha“, „Bogatašica“, „Beograd City“, „Brabanovi“, „Srđan“, „Miloš i Milena i Julije i Isak“, „Titanika“, „Puškinova smrt“, „Hristov grob“, „Izvesna Melanhonija“, „Romani iz mladosti“ i mnogih drugih književnih dela.

Poznat kao veliki prijatelj Srbije, dosta je angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti u odbrani srpskog naroda, koju započinje knjigom objavljenom u Francuskoj “Krik protiv klevetnika Srbije” (1995).

Kao veliki poznavalac, osvešćeni analitičar i kritičar globalističkih kretanja u svetu, političkih, ekonomskih i socijalno-kulturnih problema, veliki je borac za očuvanje pravih tradicionalnih vrednosti.

U tom svetlu, kroz svoj lični doživljaj, piše ovo slojevito delo, u kojem u ličnosti Novaka Ðokovića, osim jedinstvenog sportiste, prepoznaje sve one moralne, duhovne i duboko humane kvalitete, neophodne za opstanak ljudske vrste, navode iz izdavaštva „Čigoja štampa“.

Bonus video: Novak Đoković, najlepši trenuci u životu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar