Partibrejkersi 4. septembra na Tašu

Kultura 04. avg. 202117:07
Podeli:
Partibrejkers Foto: Romana Slačala

Beogradaski rok sastav Partibrejkers održaće veliki beogradski koncert 4. septembra u 21.00 sat na stadionu "Tašmajdan".

Bendu pevača Zorana Kostića Caneta i gitariste Nebojše Antonijevića Antona biće ovo u karijeri treći samostalni koncert na Tašmajdanu, gde su bili 1996. i dve decenije kasnije, 2016. godine, kada je slogan bio „Taš je naš“.

Prethodni veliki beogradskih koncert Brejkersa bio je 2019. godine u Hali sportova.

Partibrejkers su na zvaničnoj fejsbuk strani postavili vizual svog prvog velikog koncerta u Beogradu od početka pandemije Kovid-19, na kome je slogan: „Dobro došli“.

Inače, Kostićev tadašnja grupa Radnička kontrola svirala je pre četiri decenije, u septembru 1981. godine na stadionu Tašmajdan, na dvodnevnoj smotri novotalasanih bendova ABRS. Nastup Radničke kontrole je bio prekinut zbog Canetovog provociranja publike, a njegovo ponašanje je izazavalo i moralno političke rasprave u novinama. Radnička kontrola se ubrzo raspala, a Partibrejkers su osnovani u avgustu 1982. godine.

Od sirovog i bučnog debija „Partibrejkers“ (1985), sa pesama poput „Hiljadu godina“ , „Ulični hodač“ i „Ona živi na brdu“, preko sledeća dva albuma na kojima su zabeleženi „Put“, „Prsten“, „Kreni prema meni“ i „Ono što pokušavam sad“, Partibrejkers su se nametnuli kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena jugoslovenske i srpske rok scene.

Prepoznatljiv po Kostićevoj posebnoj boji glasa i načinu pevanja, njegovim stihovima ispunjenim uličnom i životnom mudrošću, kao i nabudženom bluzičnom gitarom Antonijevića, bend je objavio i albume „Kiselo i slatko“ (1994), „Ledeno doba“ (1997), „Gramzivost i pohjlepa“ (2002), „Sloboda ili ništa“ (2007) i „Sirotinjsko carstvo“ (2015).

 

Komentari

Vaš komentar