Foto: Julian Mommert/Beogradski festival igre/Promo

Novi komad slavnog grčkog koreografa Dimitrisa Papajoanua, najavljen za samo otvaranje 18. Beogradskog festivala igre u martu, biće odložen za 14. i 15. april na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, saznaje portal Nova.rs.

Trupa čuvenog koreografa Dimitrisa Papajoanua, dobitnika nagrade Beogradskog festivala igre „Jovan Ćirilov – za korak dalje“ pre tri godine, trebalo je da nastupi 20. marta u SNP-u, na otvaranju BFI, međutim predstava je morala da bude odložena. Do odlaganja je, kako navode organizatori, došlo zbog rigoroznih mera protiv širenja koronavirusa u Atini, kojima su onemogućene probe zahtevnog komada, nakon čega je otkazan i njihov nastup planiran za mart u pariskom Teatru de la Vil.

Iz predstave „Mastilo“ Foto: Julian Mommert/Beogradski festival igre/Promo

Papajoanu je, kako saznajemo u organizaciji BFI, pre nekoliko dana dobio posebne garancije Ministarstva kulture Grčke za početak priprema turneje, pa će Novi Sad biti prva stanica za gostovanje njegove nove produkcije.

Komad „Mastilo“, u kom nastupa i sam Papajoanu, trebalo bi da bude igran dve večeri, 14. i 15. aprila, zbog velikog interesovanja publike i napora organizatora festivala i SNP -a da trupa uprkos svemu nastupi u Srbiji, a ulaznice za predstavu od 20. marta će važiti za 14. april i nije ih potrebno menjati. Produkcija je izuzetno zahtevna, dodaju organizatori, a nameštanje spektakularne scenografije počeće nekoliko dana ranije.

Predstave Beogradskog festivala igre počinje od 6. marta nastupima prvaka i solista Njujork siti baleta 6. marta u novosadskom SNP-u i dan kasnije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a komadi najavljeni za 18. izdanje ove smotre igraće se tokom proleća i jeseni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar