Foto: Jelena Janković

Baletska predstava "Alisa" u režiji i koreografiji Dejana Kolarova premijerno je izvedena sinoć na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ova neobična izvedba, inspirisana poznatim delom „Alisa u zemlji čuda“ Luisa Kerola, dočekana je sa velikim interesovanjem beogradske publike, koja je „Alisu“ ispratila burnim aplauzom.

Prema rečima reditelja i koreografa Kolarova, „sve je počelo od mašte“ – u ovom plesnom komadu, „Alisa je devojka koja ima maštu i koristi je kako bi upoznala i prihvatila sve delove sebe“, a Luis Kerol nas podseća da je sasvim u redu ponekad proviriti iza okvira.

Glavnu ulogu u baletu tumačila je Milica Jević Drndarević, dok su ostatak glumačke postave činili Slobodan Beštić, Aleksandra Bibić Kolarov, Nikola Bjanko, Olga Olćan, Sanja Ninković i Miloš Kecman.

Osim toga, posebnost ove izvedbe je u tome što je ona na sceni spojila sektor Baleta sa sektorom Drame Narodnog pozorišta – svoje glasove su ovom prilikom pozajmili članovi Drame Vanja Ejdus, Nenad Stojmenović, Nikola Vujović, Bojana Stefanović i Miloš Ðorđević.

Balet „Alisa“ deo je programa direkcije Baleta Narodnog pozorišta „Mladi koreografi“, a njegova repriza zakazana je za 5. novembar.

Bonus video: Dani Katalonskog Filma promo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar