Na otvaranju izložbe bila je i glumica Katarina Radivojević Foto:Aleks Vajski/Istok Films

Fotografije su nastale u momentima kretanja između raznih stanica, gradova i zemalja, pa mi je drago da tako simbolično i sama izložba putuje, rekla je mlada umetnica Emilija Gašić nakon što joj je otvorena izložba "Između" u Njujorku.

Nakon što su izložbu fotografija „Između“ ove godine mogla da vidi publika u Beogradu i Vrnjačkoj Banji, a potom i u Londonu, posetioci galerije „Culture Lab LIC“ u Njujorku će moći da radove Emilije Gašić vide do 30. maja.

– Jako sam srećna što je izložba izazvala toliko interesovanje. Održan je i koncert na otvorenom, ispred galerije, što je doprinelo tome da veče bude magično, ali me je i vratilo u ono vreme pre pandemije. Kako su fotografije nastale u momentima kretanja između raznih stanica, gradova, zemalja, drago mi je da tako simbolično i sama izložba putuje – priča mlada umetnica.

Emilija Gašić Foto:Aleks Vajski/Istok Films

Otvaranju izložbe 1. maja su, između ostalih, prisustvovali i glumica Katarina Radivojević, slikar Lendon Klej, filmski producent Tomas Mengen, scenarista i reditelj Kiran Magin, scenografkinja Julanda Ju Rong Šije, scenarista i reditelj Tim Dilejni, producent Pol Pisaro, inače praunuk poznatog francuskog impresioniste Kamija Pisaroa…

Sa otvaranja izložbe u Njujorku Foto:Aleks Vajski/Istok Films

Emilija Gašić poslednjih pet godina živi i radi u Njujorku kao rediteljka, direktorka fotografije i fotografkinja. Nagrađivana umetnica i strastvena zaljubljenica u vizuelnu umetnost radi uglavnom na više projekata istovremeno. Trenutno razvija svoj dugometražni film „78 dana”, nastao tokom radionice „Koledž sinema“ u okviru Venecijanskog bijenala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar