Emilija Gašić
Emilija Gašić Foto: Džastin Vu

Izložba fotografija "Između" umetnice Emilije Gašić, nakon Beograda, Vrnjačke Banje i Londona, biće od sutra predstavljena i publici u Njujorku, u galeriji "Culture Lab LIC".

Izložba „Između“ koja će u njujorškoj galeriji trajati do 30. maja, donosi kolekciju analognih fotografija nastalih tokom desetogodišnjeg proputovanja umetnice, između raznih stanica, gradova, zemalja…

Emilija Gašić, Izložba Između
Foto: Promo

Gašićeva posednjih pet godina stvara u Njujorku kao rediteljka, direktorka fotografije i fotograf, a trenutno radi na dugometražnom filmu „78 dana“ koji je nastao tokom radionice „College of Cinema“ u okviru prošlogodišnjeg Venecijanskog bijenala.

Emilija Gašić diplomirala je režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, a postdiplomske studije nastavila je na Njujorškom univerzitetu, na Tiš školi umetnosti, koju su svojevremeno pohađali i Martin Skorseze, Spajk Li, Džim Džarmuš, Kloi Žao.

Sa filmom „Čekanje“, čija je premijera održana na 66. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkog filma, osvojila je nagrade u Srbiji, Japanu i Indoneziji, a sarađivala je sa našim poznatim glumcima kao što su Tanasije Uzunović, Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Nataša Tapušković, Jasna Ðuričić, Goran Bogdan, Nada Šargin…

Emilija Gašić
Emilija Gašić Foto: Privatna arhiva

Poslednji snimateljski poduhvat Emilije Gašić „Ne radi lift“ (Out of Order) u režiji Brendona i Kameron Laventur dobio je nagradu na festivalu „Workers Unite“, a kod nas je premijerno prikazan prošle jeseni na Festivalu srpskog filma fantastike.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare