Mlade balerine Foto:Shutterstock

Dečji kulturni centar Beograd uz podršku Udruženja baletskih umetnika Srbije u subotu 11. decembra 2021. godine organizovaće Festival mladih koreografa srednjoškolskog uzrasta (od 14 do 19 godina) pod nazivom “Iskorak” na sceni „Donka Špiček“, sa idejom razvoja koreografskog stvaralaštva i autorstva u oblasti umetničke igre kod mladih.

Želja nam je da u program uključimo buduće profesionalce, učenike baletskih škola, ali i darovite polaznike plesnih studija sa talentom i željom za kreiranjem koreografskih celina i izražavanjem ideja jezikom umetničke igre i kreativnog pokreta. Poziv je otvoren za sve stilove umetničke igre, saopštio je organizator.

Tema PROŠIRENA STVARNOST treba da posluži kao okvir za stvaranje i preispitivanje. Da li je digitalna stvarnost postala dominantna u odnosu na stvaran svet koji nas okružuje? Da li nas društvene mreže povezuju i olakšavaju našu komunikaciji ili je to samo privid stvarnog kontakta? Koliko na nas utiču sadržaji koji su nam dostupni u sajber svetu, da li ih biramo sami ili su nam nametnuti?

Gde je naše stvarno JA, kako ga kreiramo u virtuelnom svetu i kako na nas utiču imperativi sreće i savršenstva kojima smo izloženi na društvenim mrežama? Koliko nas tehnološki napredak košta, a koliko toga nam pruža i kako se osećamo? Zašto volimo digitalni svet i šta on za nas predstavlja? Da li nas stariji razumeju ili nas samo osuđuju kada su u pitanju nove tehnologije, samo su neka od pitanja kojima se učesnici mogu baviti u svojim koreografijama, dodaje se u saopštenju.

Dozvoljeno je i da temu PROŠIRENA STVARNOST interpretiraju nezavisno od ovih pitanja i na svoj način, kako je doživljavaju, piše u pozivu srednjoškolcima.

Više o propozicijama ovog festivala možete pročitati na sajtu Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Bonus video: Festival igre Beograd Atelje 212

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar