Pulski filmski festival, Foto: Dusko Marusic /PIXSELL

Prigodnom svečanom ceremonijom i prikazivanjem filma "Hotel Pula" pulskog reditelja Andreja Korovljeva, s Erminom Bravom i Nikom Grbeljom u glavnim ulogama, u subotu uveče u pulskoj Areni otvoren je jubilarni, 70. Pulski filmski festival.

Tokom svečane ceremonije prikazane su video-priče o festivalskim uspomenama, svedočanstvo kako su se građani Pule i njihov festival voleli tokom decenija trajanja ove velike fimske smotre, prenosi „Index“.

Govornici koji su se obratili publici u Vespazijanovom amfiteataru uoči otvaranja 70. Pulskog filmskog festivala istakli su da je ovaj filmski festival oduvek bio mesto okupljanja i sklapanja novih prijateljstva, zaljubljivanja, umetničkih susreta na pozornici, koja je kroz sedam decenija postojanja svedočila o društvenim i kulturološkim promenama.

U selekciji Pulskog festivala, kako su ranije naveli organizatori, nalaze se i tri srpska filma – igrani “Da li ste videli ovu ženu?” Dušana Zorića i Matije Gluščevića i “Pored tebe” Stevana Filipovića, kao i dokumentarni “Dosije Labudović: Nesvrstani”, nagrađivane autorke Mile Turajllić.

Bonus video: Filmski festival u Kanu 2023. – Poznati na crvenom tepihu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar