Izložba Prizori mašte umetnice Bogdane Perić Foto:Promo/Galerija Štab

Izložba „Prizori mašte“ autorke Bogdane Perić biće otvorena večeras u 20 časova u prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije u Beogradu.

Jarki kolorit i asocijativni pejzaž su tačke prepoznavanja mlade umetnice. Ona pejzažne površine svodi na metaforu, a fokus njenog interesovanja su osnovni likovni elementi – boje i oblici. Najveću slobodu ostvaruje kroz eksperiment i znatiželju kombinujući razne materije sa akrilom čime doprinosi bogatstvu struktura koje se pojavljuju na platnu.

Izložba Prizori mašte umetnice Bogdane Perić Foto:Promo/Galerija Štab

„Predmet mog interesovanja prilikom stvaranja ovakve vrste pejzaža je spoznaja i razumevanje svesti. Želim da ispitam posmatrača o njegovoj ličnosti i stavovima dok to zapravo čine slike. Težim ka tome da posmatrača stavim u ulogu subjekta, i da on meni kaže šta za njega predstavlja određeni pejzaž i zato ovi radovi sadrže psihološki momenat kojim želim da se posvetim emocijama publike“ , rekla je autorka kojoj je ovo treća samostalna izložba.

Bogdana Perić rođena je 1998. godine u Prištini, a diplomirala je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, na odseku za grafiku. Od novembra 2021. je članica ULUS-a. Trenutno pohađa master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Ova izložba je deo kustoskog projekta „Perspektiva 22“ istoričarke umetnosti Ane Kršljanin čiji je fokus na predstavljanju i promovisanju neafirmisanih mladih autora i povećavanju njihove vidljivosti na umetničkom tržištu.

Izložba će biti otvorena do 31. avgusta.

Bonus video: Izložba Brajana Rašića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar