Jug Radivojević, reditelj "Deoba". Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Premijera predstave “Deobe” po kapitalnom delu Dobrice Ćosića u režiji Juga Radivojevića, koja je bila zakazana za 11. i 12. mart u Narodnom pozorištu Niš odložena je zbog bolesti glumca, saopšteno je iz ovog teatra.

Reč je o koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Niš.

I premijera koja je trebalo da se održi juče u Gračanici takođe je otkazana iz istog razloga.

– Bilo je planirano da premijere „Deobe“ krenu iz Gračanice, preko Niša do Novog Sada, ali sada ćemo obrnuti taj put. Premijera u Srpskom narodnom pozorištu 16. marta nije otkazana, nastavljamo sutra probe sa alternacijom za glumca koji se razboleo. A u aprilu, iskreno se nadamo, stižemo u Niš i Gračanicu – rekao je za naš portal reditelj Jug Radivojević, koji je i scenograf ove predstave.

Rad na komadu „Deobe“ počeo je 1. februara a u glumačkoj podeli je 11 glumaca, sedam iz Novog Sada i po dva iz Niša i Gračanice. Dramatizaciji potpisuje Spasoja Ž. Milovanovića, dok je dramaturg Božidar Knežević. autorsku ekipu čine i dramaturg Božidar Knežević, kostimograf Tatjana Radišić, a kompozitor je Aleksandar Srebrić. U timu su i Danilo Mlađenović, asistent scenografa, Igor Damnjanović, za scenski pokret i scenski govor zadužen je Radovan Knežević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar