Vesna Petrović Foto: Prvatna arhiva

Izložba Vesne Petrović koja je nedavno otvorena u Ivanjici trebalo je da bude uklonjena samo na jedan dan, kaže za Nova.rs direktor tamošnjeg Doma kulture Milan Krunić. Prema njegovim rečima, došlo je do nesporazuma o kome ni sam nije bio obavešten.

„Mi imamo proslavu 150 godina škole „Sreten Lazarević “ iz Prilika. Ta ‘kuća znanja’ je zakupila panoe u našoj ustanovi na dan kako bi školske radove prikazali svojim zvaničnicima iz Ministarstva prosvete“, objasnio je Krunić za Nova.rs.

Kako kaže slike Vesne Petrović su uklonjene i trebalo bi da budu vraćene danas.

Foto: Dejan Petrović

„Ja sam se čuo sa njom, uputio joj izvinjenje i već dugo vremena sarađujemo“, kaže direktor Doma kulture. Krunić kaže da je Vesna Petrović negodovala, ali da ga je pozvala kada je dobila tu informaciju on bi joj objasnio.

„Ona je s pravom bila ljuta i ogorčena, ali se nadam da ćemo odnose izgladiti“, navodi on.

Na našu konstataciju da je umetnica na svom Fejsbuk nalogu napisala da nikada više neće izlagati u Ivanjici, Krunić je stava da će, zbog pređašnje saradnje odnosi biti sređeni. Sa druge strane slikarka Vesna Petrović kaže da se nikada nije osećala tako bedno kao kada je juče uklanjala radove.

„Mene je prekjuče zvala urednica likovnog programa da mi kaže da je izložba skinuta. Njoj je rečeno da su bili neophodnj panoi. Užasno sam se iznervirala, jer sam sama odvezla radove  na postavku“, kaže umetnica za naš portal.

Ističe da je to bilo maltretiranje, stres i trošak da bi slike bile skinute posle četiri, pet dana.

„Ja sam sela u kola i otišla po radove. Tamo je bio jedan profesor sa učenicima koji su došli da vide moje slike. Oni su mi čak i pomogli da se spakujem i vratim za Čačak. Napisaću zvaničan dopis ivanjičkom Domu kulture o ovom sramnom događaju“, priča za naš portal Vesna Petrović.

Naglašava da je bila jako povređena, jer je i sam događaj oko izložbe emotivan.

„Onda me direktor zvao i rekao da je greška što me neko obavestio jer bi u sredu vratili slike. To je cirkus“, ukazuje umetnica.

Foto: Dejan Petrović

Dodaje da se izvinio i hteo odgovornost da prebaci na saradnicu.

„Verovatno su i tamo odnosi poremećeni kao u svim firmana. Nisam dozvolila da okrivi ženu koja je svoj deo posla uradila profesionalno. Navodno, rekli su mi da niko nije bio zainteresovan. Ja isti posao radim u Čačku, ali nikada se to nije dogodilo“, kaže Vesna.

Napominje da su u startu trebalo da budu precizirani uslovi kako bi ona znala da li joj odgovaraju. „Nisam ja na početku karijere, imam dovoljno godina, a kada sam spakovala slike isplakala sam se jer mi je bilo veoma krivo“, zaključila je Vesna Petrović za Nova.rs.

Bonus video: Izložba Andreja Josifovskog Pijaniste

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare