Foto: Promo

Predstavljanje knjige “Rosarium Amorosum” Nenada Petrovića u izdanju kuće “Metaphisyca”, održaće se danas od 19 časova u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda.

Knjigom priča “Rosarium Amorosum” Nenad Petrović nastavlja svoje putovanje kroz naslage vremena i prostora, produbljujući opsesivno zanimanje za metafizičko u erosu kojim se bavio i u svojim prethodnim pripovedačkim ciklusima.

„Naslovna priča – vrsta duhovnog putopisa – ispripovedana je iz vizure glumca koji je zapavši u duševnu krizu krenuo da putujući po Sredozemlju i Levantu traga za svojom “Animom Mundi”. Na tom putešestviju koje je i podsećanje na njegove mlađe dane on se suočava sa dubokim korenima civilizacije koja seže u antiku i drevnu Heladu, orgijastičke kultove i karnevale, misteriju Sfinge i biblijske motive. U završnoj priči Kraj u Jerusalimu, pripovedač zatvara pun krug svoje jave i sna, upravo onako kako uroboros sebi grize rep: u liku bludnice u bordelu otkriće Mariju Magdalenu kao motiv Večno Ženskog a njegov život se završava“, zapisao je recenzent Zlatoje Marinov.

Pored autora romana Nenada Petrovića, na promociji će govoriti i Aleksandar Dramićanin, vlasnik izdavačke kuće “Metaphisyca” i prevodilac Zlatoje Martinov.

Bonus video: Goran Šušljik o seriji „Vreme zla“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar