Nenad Nenadović
Nenad Nenadović Foto: N1

Komemoracija Nenadu Nenadoviću biće održana u ponedeljak u 11:30 časova na sceni “Aleksandar Popović” Teatra Vuk, saopštilo je matično pozorište glumca “Boško Buha”.

Sahrana dramskog umetnika, koji je preminuo 22. septembra u 57. godini od posledica koronavirusa, biće održana istoga dana u 14:30 sati, dok će opelo početi u 14 časova.

Nenad Nenadović će počivati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, dodaje se u saopštenju direkcije ovog pozorišta za decu, čiji je glumac bio član od 1987. godine.

Dramski umetnik je glumom počeo da se bavi još kao dečak. Kada mu je bilo 11 godina igrao je u dečjoj seriji „Vaga za tačno merenje“. Iza sebe je ostavio role u više od 50 filmova i TV serija.

Ljubimac publike postao je kao Lale u filmu „Boško Buha“ i Moljac u seriji „Povratak otpisanih“. Igrao je i u filmovima  „Šesta Brzina – Majstorska radionica“, „Daleko nebo“, „Šta radiš večeras“, „Sistem“.

Bio je stalni član pozorišta „Boško Buha“ i rekorder po broju predstava u tom teatru u 2015. godini – u prvih pet meseci odigrao je 77 komada. Dobitnik je više nagrada, među kojima su tri priznanja matičnog pozorišta.

Vodio je više od hiljadu dečjih emisija među kojima su najpopularnije „Zooteka“, „Pet-šou“ i „Fazoni i fore“.

Poslednjih godinu i po dana igrao je negativca Tomasa Brunera u seriji „Igra sudbine“.

Bonus video:

Bundalo: Teško da će se pojaviti novi Nenad Nenadović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar