Branko Cvejić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Komemoracija glumcu Branku Cvejiću biće održana u petak u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, saopštio je ovaj beogradski teatar.

U dogovoru s porodicom glumca i nekadašnjeg direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koji je preminuo 26. jula u 75. godini, kolege i poštovaoci oprostiće se od Branka Cvejića na komemoraciji, zakazanoj u JDP-u, za petak, 7. oktobra s početkom u podne.

Cvejić, rođen u Beogradu 25. avgusta 1946, na poziv Bojana Stupice postaje član Jugoslovenskog dramskog pozorišta 1967. U ovom teatru odigrao je više od 50 uloga, a gostovao je i na drugim pozorišnim scenama, između ostalog i u Zvezdara teatru – pozorištu u čijem je osnivanju i sam učestvovao. Igrao je u više od 40 filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama.

Najveću popularnost stekao je rolom Baneta Bumbara u seriji Srđana Karanovića „Grlom u jagode“. Osvrćući se na ulogu koja je postala njegov zaštitni znak, Branko Cvejić je svojevremeno za Nova.rs istakao kako ne zna da li je njegov Bane bio pozitivac ili negativac.

– Protiv sam takvih podela. Serija je odlična, proglašavana je najboljom i ostala je nedodirljiva. A kritičari kad je nešto takvo, nedodirljivo, moraju da nađu nešto što ne valja i često pričaju kako bi oni to uradili. To može lako da se pokaže – neka uzmu i urade!

Branko Cvejić je bio i direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2002. do 2011, a prethodno i pomoćnik direktora. Takođe, imenovan je za operativnog direktora s odgovornošću za poslove izgradnje nove zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta 2000. godine.

Glumac je sahranjen 1. avgusta na Novom groblju.

Bonus video: Sahrana Branka Cvejića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar