Vasil Hadžimanov, Foto: Pritnscreen/YouTube/Muzej na otvorenom Sirogojno

Vasil Hadžimanov sa svojim bendom premijerno je odsvirao tri nove kompozicije na onlajn koncertu kojim je realizovan 10. "Svet muzike" u Muzeju na otvorenom "Staro selo" u Sirogojnu, a ceo nastup može se od danas čuti i videti na Jutjubu i Fejsbuku.

Vasil Hadžimanov i članovi njegovog benda (gitarista Branko Trijić, basista Miroslav Tovirac, Bojan Ivković na perkusijama i Viktor Filipovski za bubnjevima) sa saksofonistom Rastkom Obradovićem kao specijalnim gostom snimili su sredinom avgusta onlajn koncert svirajući zasebno u studiju ili od kuće, a on može da se vidi i čuje na kanalima Muzeja na otvorenom Sirogojno na Jutjubu i na Fejsbuku.

Festival „Svet muzike“ pokrenut je 2011. godine sa osnovnom idejom da se predstavlja tradicionalna muzika kao važan segment nematerijalne kulturne baštine, navode organizatori. Jubilarna smotra morala je ove godine zbog pandemije da bude preseljena na internet.

Vasil Hadžimanov, koji u svom muzičkom izrazu spaja džez sa balkanskim etno motivima, nedavno je osvojio i prestižno priznanje „Annual Jazz Station Award“ za najboljeg svetskog džez pijanistu na električnom klaviru, što je bio i povod za intervju sa njim na našem portalu.

Beogradska publika bi Vasil Hadžimanov bend trebalo, prema najavama, da čuje 10. septembra u Letnjem Bitefartkafe klubu na Kalemengdanu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare