Iz filma "Parazit" Foto: Promo

Oskarima ovenčani južnokorejski film “Parazit”, komedija sa Žerarom Depardjeom i Mišelom Uelbekom, priče za decu koje glumci novosadskog Pozorišta mladih pričaju uživo, Rosinijeva “Italijanka u Alžiru” ili "živi" nastupi Džoša Ritera ili pančevačkog dvojca Buč Kesidi samo su deo ponude onlajn događaja koje danas možete pratiti od kuće.

Pozorišta

Ljubiteljima pozorišta dostupno je večeras pet predstava domaćih teatarskih kuća “uživo”, kao i interpretacije priča za decu na društvenim mrežama i druženja sa glumcima.

Na Jutjub kanalu Pozorišta mladih, glumci svako veče u 19.15 sati čitaju u okviru serijala “Pričam ti priču”. Ovi programi počeli su sinoć kad je glumac Saša Latinović pričao “Tri praseta”, a večeras Marija Todorović interpretira “Đoli ide od kuce”.

Narodno pozorište iz Subotice svake večeri od 19.30 sati na svojoj Fejsbuk stranici i na Jutjub kanalu prikazuje predstave Drame na srpskom jeziku. Večeras je na redu Šekspirova komedija “Mnogo vike ni oko čega” u režiji Olje Đorđević.

 

Beogradsko Narodno pozorište večeras od 21 sat na sajtu i Jutjub kanalu emituje Rosinijevu operu „Italijanka u Alžiru“, uz napomenu da se predstave prikazuju isključivo u navedenim terminima, pa nema premotavanja, naknadnog gledanja ili preuzimanja snimaka.

Ako ste sinoć propustili predstavu “Antigona 1918” Srpskog narodnog pozorišta, možete je pogledati još večeras, jer su predstave na Jutjub kanalu ovog pozorišta dostupne 48 sati.

Dom kulture Studentski grad, u okviru svog pozorišnog programa, preporučuje i prikazuje pozotišne predstave, pa se tako večeras na Instagram profilu ove ustanove može pogledati čuvenu komediju “Buba u uhu” Žorža Fejdoa, u režiji Ljubiše Ristića, sa Nikolom Simićem, Milanom Gutovićem, Vojom Brajovićem, Brankom Petrić… Predstava je, inače, jedna od najdugovečnijih u domaćim pozorištima i igrana je 1.650 puta.

U „Večerima pod Reflektorom“ večeras od 21 na Instagram profilu je druženje sa tandemom Caca i Uki, odnosno glumcem Urošem Milojevićem i glumicom i scenaritskinjom Slavicom Ljujić.

Komad “Brod ljubavi” po tekstu Nebojše Romčevića biće prikazana “uživo” danas na kanalu Izvanrednog pozorišta, od 22 sata, u realnom vremenu, a snimak neće biti zadržan, pa se može pogledati isključivo u naznačenom terminu.

Filmovi

Oskarima nagrađeni južnokorejski „Parazit“ Bong Džun Hoa na programu je onlajn filmskog festivala Moj OFF večeras od 21 sat.

Ljubitelji filma u okviru ovog festivala mogu prethodno danas od 15 sati pogledaju francuski porodični film “Škola života”, a od 18 sati na programu je “Talaso”.

“Talaso” je francuska komedija u kojoj Žerar Depardje i pisac Mišel Uelbek pokušavaju da prežive zdrav režim kom su podvrgnuti u centru za terapiju morskom vodom…

Klasična muzika

Na programu njujorške Metropoliten opere večeras je Rosinijev “Seviljski berberin”, ali je dostupan samo na zahtev (s tim što postoji opcija da se programi gledaju nedelju dana besplatno), ali su besplatno i dalje dostupni „Razgovori Karmelićanki“.

Pop i rok muzika

Sastav Christine and the Queens priređuju svojim fanovima male svirke svakodnevno od 18 sati na Instagram profilu.

Dvojac Buč Kesidi večeras će se od 22 sata družiti sa fanovima uživo na Instagramu, a izvešće i nekoliko svojih pesama u akustičnom aranžmanu na Instagram profilu benda.

Sat posle ponoći po našem vremenu predviđen je i nastup kantautora Džoša Ritera na njegovoj Fejsbuk stranici , a pred jutro se možete opustiti i uz didžej set Dilona Fransisa na njegovom “Jutjub” kanalu .