Foto: Promo/MCF

Dokumentarac o Pavarotiju, predstave "Izbiračica" i "Bure baruta", opera "Sinjor Bruskino", sadržaji za decu, "živi" koncerti na internetu, didžej set Karla Koksa ili podkast Biljane Srbljanović samo su deo ponude onlajn sadržaja koje danas možete pratiti od kuće.

Filmovi

Onlajn festival Moj OFF i danas donosi pet ostvarenja. Kultni film „Glava za brisanje“ Dejvida Linča prikazuje se već od 9 sati u okviru programa „Velikani filma“.
Od podne sledi dokumentarac „Pavaroti“ sa istorijskim koncertima, intimnim intervjuima i nikada pre toga viđenim snimcima u režiji oskarovca Rona Hauarda.

Tri sata kasnije prikazuje se animirano ostvarenje “Pat i Mat na filmu”, u kom mogu da uživaju i najmlađi, ali i njihovi roditelji koji se ovog dvojca sećaju možda pod originalnim češkim nazivom “A je to”.

Termin od 18 sati rezervisan je za “Idealnog kandidata”, dramu u režiji Haife al-Monsur, o lekarki Mirijam koja razbija predrasude u Saudijskoj Arabiji, a od 21 sat počinje “Zlatna rukavica”, nemačko-francuska koprodukcija o ozloglašenom serijskom ubici Fricu Honki.

Pozorišta

Narodno pozorište večeras od 21 sat prikazaće na svom kanalu na “Jutjubu” premijerno snimak komedije Koste Trifkovića “Izbiračica”. Iz nacionalnog teatra podsećaju da predstave nije moguće snimati ili gledati van zakazanog termina.

Jugoslovensko dramsko pozorište sinoć nije na svom ”Jutjub” kanalu iz, kako je rečeno, tehničkih razloga emitovalo predstavu “Bure baruta” Dejana Dukovskog u režiji Slobodana Unkovskog, ali je ista predstava najavljena za večeras od 21 sat. Snimak se skida odmah po završetku predstave.
Pre toga, od 17h, povodom Dana pozorišta 3. aprila, kada obeležava 72 godine od prve predstave, JDP će na svom Jutjub kanalu emitovati stihove, monologe i misli velikih pisaca koje će govoriti glumci.

Teatar “Madlenianum” večeras od 19.30 sati prikazuje na svom “Jutjub” kanalu Rosinijevu komičnu operu “Sinjor Bruskino”, u režiji Jitke Stokalske, pod upravom dirigenta Aleksandra Spasića.

Srpsko narodno pozorište danas od 14 sati će emitovati onlajn snimak predstave „Požar. Laundž / Kontrast ili Tamo gde smo ostali“ Mije Knežević i Momčila Miljkovića.

Predstava govori o velikim požarima u Novom Sadu 2008. godine u kafeu „Laundž“ i četiri godine kasnije u diskoteci „Kontrast“.

Sadržaji za decu

Malo pozorište „Duško Radović“ na svom kanalu na „Jutjubu“ petkom od 17 sati emituje novu epizodu video radionice „Pravite sa Minom“, u kom Mina Miladinović sa svoja dva mala pomoćnika, Nikom i Iskrom, pokazuje kako da oblikujete papir i od njega pravite figurice za igru ili dekorativne elemente za enterijer.

Boka i Čeda će iz Pan teatra će, kako je najavljeno iz ovog pozorišta, čitati basne za najmlađe na „Jutjubu“ od 17 sati.

Klasična muzika

Plesači Kraljevskog baleta iz Birmingema održaći javni čas danas od podne po našem vremenu, a može se pratiti ovde.

Beogradska filharmonija će danas na svoj “Jutjub” kanal postaviti program “Putovanje u Italiju” Đovanija Solime.

Foto: Milena Gnjatovic/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Delo komponovano za glas, violončeno, gudački kvartet i elektroniku dopunjeno je stihovima Mikelanđela, Đordana Bruna i Frančeska Borominija koje govori glumac Vladimir Aleksić.

Njujorška Metropoliten opera danas na repertoaru „na zahtev“ postavlja na svoj sajt Bizeovu operu „Lovci na bisere“.

Koncerti i žurke

Festival Exit na svojoj stranici na Fejsbuku svake večeri od 20.20 sati pušta snimke sa nastupa festivalskih zvezda. Večeras su na redu setovi Carla Coxa i Green Velveta.

Bilbordova stranica na Fejsbuku biće mesto gde se večeras od 23 sata po našem može pratiti “živi” nastuop irskog kantautora Hoziera.

Džarvis Koker iz benda “Pulp” će sat posle ponoći po našem vremenu nastupiti uživo u programu “Light in the Attic and Friends”.

Podkast

Nova emisija podkasta „Frejminizam“, koju su pripremili Biljana Srbljanović i Vladimir Cerić na temu filma “Optužujem” biće, prema najavama, postavljen danas na stranici „Remarker medija“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram