Foto: Promo

Izložba "afternature" umetnika iz Srbije i Holandije okupljenih oko ideja o prostorima u kojima se preklapaju sadašnjost i budućnost, prirodnost i artificijelnost, sećanje i realnost, otvara se u četvrtak, 25. maja u 19 časova u Galeriji DOTS.

Izložena dela Roba Bouvmana, Slavice Dragosavac, Stevana Kojića, Nataše Kokić, Hejsa van Lita i Inge Shautsen predstavljaju raznolike oglede o prirodnom naspram veštačkog, o onome što se može nazvati ljudskim i onome što se može nazvati digitalnim.

“Kako savremena umetnost jeste prostor u kom iz te iste savremenosti različito mislimo, izložba Afternature može da posluži i kao štivo koje nam nesebično nudi bezbroj čitanja. Tačnije, izloženi radovi pružaju mogućnost za različite interpretacije i različita razumevanja koja dolaze iz vlastitih istorija, uverenja ili osećanja, iz ličnog odnosa prema sadašnjosti i budućnosti, prema prirodnom i prema veštačkom. Takođe, jedan broj radova preispituje odnos između pojedinca i tehnologije, kako novije, tako i one nešto starije. Ponuđena čitanja predstavljena su kroz pojmovnik sačinjen od asocijacija. Date asocijacije mogu da pomognu razumevanju dela, ali i da pruže ključ za promišljanje novih, ličnih interpretacija. U svetu u kome konstantno dolazi do prezasićenosti informacijama, date asocijacije predstavljaju samo neke od milion mogućih”, zapisala je Dea Cvetković, u katalogu „afternature“.

Izložbu traje do 24. juna a podržali su je Ambasada Holandije u Beogradu, Levi9 Technology Services i Heineken Srbija.

Bonus video: Izložba Vuka Vidora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar