Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Odbornik u Skupštini grada Niša Miodrag Stanković podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se niška Letnja pozornica pokrije, kao i da se hitno popravi i pusti u rad fontana na Trgu kralja Milana, saopšteno je danas.

„Zahtevam da se niška Letnja pozornica pokrije i da se sledeća godina u vreme održavanja Filmskih susreta dočeka spremno, bez straha od padavina i otkazivanja projekcija. Takođe, zahtevam da se hitno izvrši popravka i pusti u rad fontana na Trgu kralja Milana“, rekao je Stanković.

On je istakao da se „svake godine filmski susreti dočekuju sa strahom od padavina“.

„Zbog toga je neophodno pokriti pozornicu kako bi ljudi, ako dođe do padavina, mogli nesmetano da prate program festivala“, rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, odnos organizatora prema glumcima i publici koja sa kišobranima prati filmske susrete ili beži od kiše krajnje je poražavajući.

„Zbog glumaca i publike festival opstaje, i zato organizatori moraju postaviti festival na viši nivo. Organizatori bi trebalo da se ugledaju na druge prestižne glumačke festivale u regionu“, istakao je Stanković.

On je ocenio i da je nedopustivo da u vreme održavanja filmskih susreta nova fontana ne radi.

Bonus video: VIktor Savić i Sloboda Mićalović na Filmskim susretima u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar