Foto: Promo

Knjiga "Kraj jedne ere: Od ekonomske integracije do izolacije Rusije" Miloša Starovića biće predstavljena sutra s početkom u 19 časova u Aeroklubu, saopštila je izdavačka kuća Clio.

Na promociji knjige Starovića, koji donosi izuzetnu, ličnu baštinu neposrednih doživljaja turbulentnih geopolitičkih dešavanja na istoku Evrope od poslednje decenije 20. veka do danas, govoriće Ivan Vujačić, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Milan Ćulibrk, glavni urednik nedeljnika NIN i Zoran Hamović, glavni urednik IP Clio, uz moderiranje Tamare Stojanović.

Knjiga „Kraj jedne ere: Od ekonomske integracije do izolacije Rusije“ prožeto je stvarnim iskustvom. Započinje autorovim školovanjem u Beogradu, preko studija u Evropi, boravka u Rusiji, sve do angažmana u svetskim finansijskim centrima i učešća u intenziviranju fokusa a potom i zatvaranju ruskog tržišta. Na jednostavan i prijemčiv način Starović predstavlja kompleksne svetske događaje koji su oblikovali njegov život i karijeru, ali i čitavu našu epohu. Ovi događaji pokrivaju svetsku integraciju i izolaciju jedne velike ekonomije i društva, spram kog autor, svestan ruskih visokih kulturnih dometa, zadržava izvesnu osetljivost.

Ispisano pitkim stilom, uz duhovite, mudre i umesne anegdote „Kraj jedne ere“, kao jedinstveno autobiografsko beleženje sutona jednog i rađanja novog sveta, čita se u jednom dahu, poručuju iz kuće Clio.

Foto: Promo

„Kraj jedne ere“ je prva knjiga Miloša Starovića, koji je rođen u Sarajevu, a odrastao je u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju „Sveti Sava“. Nakon mature otišao je na studije međunarodne ekonomije kao stipendista Univerziteta Bokoni u Milanu, gde je završio diplomske i magistarske studije.

Doktorirao je na Univerzitetu Sen Galen u Švajcarskoj, a od 2008. godine radi za vodeće investicione banke, na rukovodećim pozicijama u sektoru međunarodnih finansija sa ekspertizom za tržišta u razvoju.

Miloš Starović Foto: Promo

Živeo je u Beogradu, Milanu, Moskvi i Londonu, a 2019. godine živi i radi u Parizu. Govori engleski, italijanski, ruski i francuski jezik.

Tokom akademske i profesionalne karijere, gostujući je predavač na nekoliko evropskih univerziteta, a u više navrata pisao je članke iz segmenta međunarodne ekonomije za nedeljnike Vreme i NIN.

Bonus video: Knjiga ili posao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare