Foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Novi naslov "Top Gan - Maverik" premašio je još jedan rekord na bioskopskim blagajnama prestigavši "Titanik" iste kompanije "Paramount Pictures" s najvećom zaradom ikada.

Rekord star sada već 24 godine srušio je nastavak filma Toma Kruza iz 1986, i dobro prolazi kod kritičara. „Top Gan – Maverik“ je do danas zaradio 601.91 miliona dolara na blagajnama u SAD-u, dok je „Titanik“ zaradio 600.78 miliona dolara tokom svog originalnog prikazivanja 1997. godine.

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

– U 110 godina postojanja, „Paramount Pictures“ je producirao i distribuirao neke od najlegendarnijih filmova u istoriji Holivuda, uključujući klasik svih vremena „Titanik“, koji ove godine obeležava 25. godišnjicu. „Top Gan – Maverik“ je fenomenalan film i veoma smo ponosni što slavimo ovaj ogroman uspeh zajedno s Tomom Kruzom, našim filmadžijama i glumačkom postavom, našim marketinškim i distribucijskim timovima i, naravno, svim novim i originalnim obožavaocima Top Gana, bez kojih ovo ne bi bilo moguće – izjavio je predsednik i izvršni direktor kompanije Brajan Robins za Box Office Pro, a prenosi „City magazin“.

U filmu „Top gan: Maverik” Tom Kruz je ponovo u ulozi pilota američke mornarice Pita „Maverika” Mičela kao i u kultnom filmu iz 1986. Tom Kruz je već tokom prvog vikenda prikazivanja filma zaradio 100 miliona dolara. Njegova prethodna najveća zarada tokom početnog vikenda emitovanja bila je 2005. sa „Ratom svetova”, kada je inkasirao 64 miliona dolara.

Bonus video: Podcast Život na srpskom: Srpski glumac koji u Americi igra Amerikance

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare