Kventin Tarantino
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Reditelj, pisac, a pre svega filmofil Kventin Tarantino odabrao je da svom dvogodišnjem sinu kao prvi film u životu pusti "Despicable me", a odmah zatim - "Pepu Prase".

Iako je isuviše mali da bi ga otac upoznavao sa hororima i špageti vesternima, mnogi su očekivali da će Tarantino posegnuti za nekim drugim poznatim istorijiskim dečjim programima koje će prvo pustiti svom sinu. Međutim ne, Leo Tarantino gleda pod budim okom svog oca „Pepu Praseta“ i „Despicable me“.

– Leo je poprilično mali, tako da je zaista gledao samo jedan film – rekao je Tarantino u intervjuu za novi broj časopisa Total Film, prenosi „City magazine“.

– Gledali smo zajedno „Despicable Me“ drugi deo, ali izgleda da je on zainteresovan samo za uvodne špice. Kad je počeo film krenuo je da hoda iza kauča i s vremena na vreme bi pogledao u TV. Gledali smo ga 20 minuta, dok nije došlo vreme da se ode u park, pa smo onda sutradan gledali još 15 minuta. I tako, u toku nedelju dana, u malim zalogajima, prvi film koji je Leo ikada gledao bio je „Despicable me“ drugi deo – ispričao je kultni reditelj.

Ipak, kako Kventin kaže, on sam nije bio mnogo zadovoljan filmom jer ga je smatrao previše potrošačkim. Dok na primer mnogo više je uživao u Pepi Prasetu.

– Zapravo jako volim Pepu Prase i gledam je često. Čak sam spreman da kažem: „Pepa Prase je najbolja stvar koju smo uvezli iz Britanije ove decenije“ – izjavio je autor kog smo svi upoznali kao čoveka koji je u svojim filmovima uvek kombinovao scene eksplicitnog nasilja sa crnim humorom.

Bonus video: Filmski štreber koji je opsednut sedmom umetnošću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar