Foto: Arhiva

U moru bolnih odlazaka današnja tuga udara dlanom o grudi... počinje svoju pisanu izjavu za Nova.rs glumac Svetozar Cvetković Cvele povodom smrti legendarnog bubnjara Dragoljuba Đuričića koji je danas preminuo u 69. godini.

Cvetkovićevu poruku prenosimo integralno:

„U moru bolnih odlazaka današnja tuga udara dlanom o grudi nasmejanog momka crne kovrdžave grive na Kanli Kuli pre više od 20 godina, kad mi daje ritam da izgovorim stihove neke pesme na njegovom solo koncertu. Njegov bubanj su njegove grudi, njegov ritam dlanovi njegovog srca, njegov osmeh poezija ljubavi gradu i ljudima kojima se prepuštam. Dragoljub nas je voleo pogledom nasmejanog lica škvera u Herceg Novom, isto kao što je 82. godine prošloga veka na turneji sa ‘Oslobođenjem Skoplja’, uz legendarni ‘Leb i Sol’, dva meseca svake večeri ostavljao bez daha i nas na sceni i publiku u furioznom ritmu kojim nam je zadavao ritam predstave koju igramo, taman tako kao što nam je sa svojim beogradskim momcima stvarao ritam pobede u godinama kada smo sa njim zajedno verovali da menjamo sistem i način života u zemlji čije je nebo danas odabrao. A nebo je veliko i svakom pripada. A danas samo njemu!

Dragoljub je bio srce i osmeh, više od čoveka i dalje od vremena“, napisao je glumac Svetozar Cvetković.

U karijeri dugoj pet decenija, Đurićić je snimio više od 70 albuma, svirao na preko 6.000 koncerata, sarađivao sa najvećim muzičkim zvezdama, komponovao za pozorišne predstave…

Preminuo je danas u Beogradu od posledica koronavirusa.