novi film Rase Andrica - Leto kada sam naucila da letim
Scena iz filma Leto kada sam naučila da letim Foto:Promo/Sense Production

U izdanju “Кreativnog centra” objavljeno je specijalno izdanje najpopularnijeg i najnagrađivanijeg romana Jasminke Petrović “Leto kada sam naučila da letim”, saopštio je Filmski centar Srbije.

Ovo izdanje je ilustrovano fotografijama sa snimanja istoimenog filma u režiji Radivoja Raše Andrića, a na kraju knjige nalazi se poseban dodatak o tome kako se film snimao.

novi film Rase Andrica - Leto kada sam naucila da letim
Scena iz filma Leto kada sam naučila da letim Foto:Promo/Sense Production

Film „Leto kada sam naučila da letim“ po scenariju Ljubice Luković, koja je adaptirala knjigu Jasminke Petrović, sniman je tokom septembra i oktobra 2020. godine na Hvaru, u koprodukciji Srbije, Hrvatske, Slovačke i Bugarske.

Ovo ostvarenje donosi toplu, vedru i duhovitu priču punu emocija sa najsunčanijeg mesta na Jadranu. Radnja filma prati tinejdžerku Sofiju tokom naizgled dosadnog letovanja sa dve bake na Hvaru. Međutim, nova prijateljstva, zaljubljivanje, morske avanture, pretvoriće ovo leto na idiličnom ostrvu u raspust koji se pamti.

Klara Hrvanović tumači lik Sofije, a u filmu glume i Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević…

Knjiga „Leto kada sam naučila da letim“ ušla je u lektiru za sedmi razred osnovne škole, a dobila je prestižne nagrade: “Neven”, “Srebrno Gašino pero”, “Dositejevo pero”, “Plavi čuperak”, “Mali princ”…. A, ušla je u katalog minhenske Internacionalne biblioteke za mlade “White Raven” kao jedna od dvesta najboljih knjiga za decu 2015. godine. Po ovom delu napravljena i pozorišna predstava.

Foto: Promo

Premijera filma “Leto kada sam naučila da letim”, u produkciji “Sense Production“ zakazana je za 16. februar a bioskopski život započinje od 17. februara.

Bonus video: Petar Strugar i Igor Benčina o ulogama u filmu Zlatni dečko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar