Foto: Printscreen/YouTube/Katarina Pejak

Beogradska bluz muzičarka Katarina Pejak objavila je novi singl "Weeping Wind", koji će se pojaviti na novom EP-ju "Outside Looking In". Tim povodom, Katarina je dala opširan intervju uticajnom američkom muzičkom časopisu "American Songwriter", čije delove prenosimo.

„U poslednje vreme dosta slušam Lenarda Koena i mislim da je većina mojih novih pesama nastala pod njegovim uticajem, kao i pod uticajem moje prve kantautorske simpatije, Toma Vejtsa“, rekla je Katarina Pejak za „American Songwriter“.

Kako magazin piše, glas Katarine Pejak razlikuje se od hrapavog i viskijem natopljenog glasa Koena i Vejtsa, a da njen baršunasti vokal više podseća na Noru Džouns i Džos Stoun.

„Prijemčivi i meditativni, stihovi pesme ‘Weeping Wind’ nose specifičnu poetsku snagu: „I look everywhere and get lost in my mind / Between all the silence and empty good-byes“.

„Nakon što sam godinu dana provela na turneji sa Ruf Records karavnom, posetila sam Nešvil u Tenesiju, gde sam živela do 2018. godine“, kaže Katarina Pejak.

Nedostatak „usidrenog“ života podstakao ju je na pisanje pesme o izolovanosti i otuđenosti.

„Ova pesma je napisana na tom putovanju, kao odraz stanja neprekidne udaljenosti i čežnje do kojih dolazi kada živiš nomadski, a ljubav i prijateljstvo nalaziš na mnogim mestima“, kaže Katarina Pejak.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar