Foto: NSEPK J. Ivanović

Novi Sad će kao Evropska prestonice kulture 2022. godine predstaviti više od 1.500 kulturnih događaja i 4.000 lokalnih, nacionalnih i internacionalnih umetnika, u ukupno osam programskih lukova, saopštila je danas Fondacija Novi Sad - Evropska prestonica kulture.

Od toga, više od 1.700 evropskih i svetskih umetnika iz više od 45 zemalja pričaće priču Srpske Atine kroz vizuru zajedničkih evropskih vrednosti, ali i izazova, piše u saopštenju.

Na prezentaciji programa Evropske prestonice kulture koja je danas održana u Novom Sadu, u novoj Gradskoj koncertnoj dvorani, predstavljen je programski koncept vođen krilaticom „Za nove mostove“, ali i deo istaknutih događaja i učesnika.

Neke od najvažnijih evropskih organizacija, manifestacija i umetnika predstaviće se Novosađanima i svim posetiocima u budućoj prestonici kulture.

Burg teatar, jedna od najcenjenijih pozornica sveta, na Kaleidoskopu kulture 2022. gostovaće uz Ars Electroniku, čuveni evropski centar za novomedijsku umetnost, dok se Katedra za scenski dizajn FTN-a udružuje na Kaleidoskopu sa Praškim kvadrijenalom, najznačajnijom svetskom manifestacijom posvećenoj scenografiji, scenskom dizajnu, arhitekturi i prostoru u scenskoj umetnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar