Foto: Printscreen/VBZCroatia, Zeljko Hladika/PIXSELL

Na predstojećem zagrebačkom sajmu knjiga Interliberu koji se održava od 8. do 13. novembra, pojaviće se i novi romani Roberta Perišića "Issa" i Zorana Ferića "Dok prelaziš rijeku", piše "Jutarnji list".

„Issa“, novi roman Roberta Perišića (Sandorf), smešten je u antičko doba, i priča je o Mediteranu, starim Grcima, mačkama i ljudima, a „Dok prelaziš rijeku“ (VBZ), novi roman Zorana Ferića, ljubavna je priča između pedesettrogodišnjeg pisca i dvadesetdvogodišnje studentkinje vajarstva. Roman se naslanja na kultnog „Ljubavnika“ Margaret Diras, ne samo sadržajem nego i naslovom.

Na Interliberu će se pojaviti i novi roman Havijera Serkasa „Nezavisnost“, u kojem se bavi svojom opsesivnom temom – pitanjem zla. Što ako su oni koji čine zlo previše moćni? Ako iza njih stoje politika, bogatstvo i porodične veze? Ako ih štiti istorija, ako je svet jednostavno uređen tako da im ne možeš ništa? Među novim knjigama je i „Imaginarni prijatelj“ Miljenka Jergovića (Fraktura) zbirka kratkih prozno-esejističkih tekstova, portreta likova iz književnosti i stripa koje je autor pre više godina počeo redovno da piše za novine.

Bonus video: Matija Bećković na Sajmu knjiga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar