Vuk Dra[ković na snimanju serije "Kralj" koja nastaje po njegovom romanu "Aleksandar od Jugoslavije", Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Izdavačka kuća "Laguna" saopštila je da se novi roman Vuka Draškovića "I grob i rob" o pravim inspiratorima sloma Kraljevine Jugoslavije od danas može naći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca i na kioscima.

Laguna navodi da je „I grob i rob“, roman koji predstavlja svojevrstan nastavak „Aleksandra od Jugoslavije“, i „virtuozno sažima jednu deceniju istorije srpskog, balkanskog, evropskog i svetskog ludila u dvadesetom veku (1935–1945), uz savršeno funkcionalan ‘post scriptum’ 1982. godine“.

Pročitajte još:

„Kralj Aleksandar je ubijen u Marseju 9. oktobra 1934. godine, a država koju je on stvorio ubijena je u Beogradu 27. marta 1941. Poklič ‘Bolje grob nego rob’ doneo je oboje: stotine hiljada grobova i milione robova. Tragedija pokrenuta toga dana još traje i ne nazire joj se kraj“, kazao je Vuk Drašković povodom objavljivanja novog romana a navodi se u saopštenju.

Novi roman Vuka Draškovića može se naći i u onlajn knjižari www.delfi.rs, kao i na sajtu www.laguna.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare