Glumačka ekipa predvođena Vojinom Ćetkovićem nije krila oduševljenje nakon što su odgledali ovu komediju sa elementima trilera, a Branka Katić, koja se ovom ulogom vratila u domaću film, prisetila se kako je bilo snimati sa Lanetom Gutovićem.

Dušan Kovačević filmskoj javnosti poznat je i kao reditelj bioskopskih hitova “Balkanski špijun” i “Profesionalac” i autor kultnih klasika kao što su “Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo peva“, “Underground”, „Radovan Treći“, i „Urnebesna tragedija“. Nakon 18 godina, publika će imati prilike da uživa u njegovom novom ostvarenju “Nije loše biti čovek”, komediji sa elementima trilera, koja postavlja večito pitanje – da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

Glumačku ekipu, uz Vojina Ćetkovića i Gordana Kičića, čine Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović (koji nas je napustio nedavno), Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov i drugi.

Nije lose biti covek
Andrija Milošević i Vojin Ćetković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Film je okupio i druge renomirane autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević i scenograf Mile Jeremić, dok muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga. Film je realizovan u produkciji Art & Popcorn, u koprodukciji sa Contrast Studios, Terminal 3, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra.
Pesmu “Lepe laži” koja je najavila premijeru filma, komponovao je Bajaga, tekst je napisao sam Dušan Kovačević a pevaju Lena Kovačević i Gordan Kičić.

Sam autor Dušan Kovačević je izjavio: “Pre četiri godine smo pričali o ovom projektu. Prvo sam razgovarao sa Bajagom zbog muzike, a posle sa Vojinom Ćetkovićem koji igra jednu komplikovanu ulogu – jer sve je naizgled u redu, a u stvari ništa nije u redu. Praveći film prošli smo kroz razne periode i završili smo ga mesec dana pre nego što je proglašena pandemija. Ovaj film je rađen sa namerom da ga publika voli i ostaće upamćen po izuzetnoj glumačkoj generaciji koja je ostavila trag i na filmu i na pozorištu.

Foto: Promo

Branka Katić se prisetila sa setom Laneta Gutovića. “Bilo je divno što je u filmu igrao Lane Gutović, koji nas je zasmejavao sve vreme na snimanju. To je prvi film sa kojim sam se vratila u Srbiju posle dosta vremena. Sa Duškovim tekstom smo mogli da vezemo sitan vez, toliko je dobar,” rekla je proslavljena glumica.

Nije lose biti covek
Branka Katić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Momčilo Bajagić Bajaga, kompozitor muzike za film “Nije loše biti čovek”, još je ranije rekao o radu na ovom filmu: “Ponosim se što svi ljudi koji se pojavljuju u filmu zaista i pevaju. Svi muzičari koje vidite su zaista svirali, nismo koristili nikakve trikove. Bilo je puno posla, ali na moju sreću Duško ima običaj da za sve svoje filmove piše i tekstove, tako da sam mogao da budem rasterećen i bavim se samo muzikom. Mislim da smo napravili nekoliko baš lepih pesama. Moram da pohvalim Lenu koja je odlično otpevala svoj deo, ali i Kičića koje se pokazao kao stvarno ozbiljan pevač. Došao je spreman i sve uradio kako treba”.

Bonus video: Veče sa Ivanom Ivanovićem – Lena Kovačević, Dušan Kovačević, Bajaga i Andrija Milošević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare