Patrik Lazić, reditelj, intervju, predstava Kamen, BDP
Patrik Lazić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Hartefakt počinje produkciju nove predstave „Naš sin“ - autorski projekat reditelja Patrika Lazića, koji u u fokus stavlja preispitivanje porodičnih odnosa, pitanja seksualnosti i pripadanja, saopštili su iz ove pozorišne kompanije.

Programska urednica Biljana Srbljanović je navela da je reč o uzbudljivom početku nove Hartefaktove sezone koja preispituje pitanja identiteta.

„ Ova intimistička, iskrena, poetična, duhovita i na trenutke tragična priča o roditeljima koji duboko u sebi ne nalaze načina da prihvate identitet svog gej sina, iako misle da su pokušali sve, ipak ostaju zatočenici uslovljene ljubavi, na koju su jedino spremni. Projekat Patrika Lazića predstavlja ozbiljan umetnički korak dalje – u tekstu koji nastaje iz stvarnosti, spajaju se scene iz svih naših života. Priča počinje kao stotine drugih priča, jer to i jeste, u njoj smo svi mi”, navodi Srbljanović.

Patrik Lazić, jedan od najdarovitijih reditelja mlađe generacije, u najavi svoje predstave je zapisao:

„Poigravajući se sopstvenim autobiografskim elementima i svoje porodice, na ivici istine i fikcije, primenjujem dostupne psihološke i „parapsihološke teorije“ u pokušaju shvatanja formiranja seksualnog identiteta koji danas živim. Kroz obilje smeha, ironije i šale na sopstveni račun, pružićemo gledaocima intimno pozorišno iskustvo u netradicionalnom scenskom prostoru, u kome prisustvuju fiktivnom susretu majke, oca i sina. Tu se svode računi i propituju (ne)izlečene rane, (ne)zadovoljene potrebe i strahovi”.

U predstavi “Naš sin“ igraju Dragana Varagić, Amar Ćorović i Aleksandar Đinđić a premijera se očekuje u prvoj polovini juna 2022. godine.

Bonus video: Svetlana Ceca Bojković – Nagrada za ličnost godine nedeljnika NIN

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar