scena iz predstave "Je l imaš gram" Foto: Studio - Centar za kulturnu edukaciju

Nova kamerna scena "Studio", namenjena mladima, biće otvorena sutra izvođenjem predstave "Je l` imaš gram?", saopštio je osnivač ove scene Centar za kulturnu  edukaciju "Studio".

Nova scena nalazi se u Kneginje Zorke, na potezu između Hrama Svetog Save i trga Slavija, a osnovana je sa ciljem da mladi dobiju još jedan prostor za kulturnu i obrazovnu edukaciju. 

Nova kamerna scena Studio Foto: Studio – Centar za kulturnu edukaciju

Nova kamerna scena biće otvorena sutra od 20 časova izvođenjem pozorišne predstave Angažman festa i Studio Centra „Je l’ imaš gram?“, rađene po motivima knjige „Pitaj Alisu: Dnevnik jedne narkomanke“, koja se bavi problemom hemijskih droga među mladima i uzrocima i posledicama koje nose. Nakon sutrašnjeg izvođenja, na repertoaru je povovo u četvrtak, kao i 24. i 25. aprila.   

Tokom maja repertoar kamerne scene biće obogaćen sa još tri predstave, dok će početkom juna premijerno biti izveden i novi komad „Studio Centra“ pod nazivom „Problem i Rešenje“.

Studio Centar je u prethodnih 15 godina realizovao 32 pozorišne premijere namenjene mladima, kao i Angažman Fest – festival edukativnih pozorišnih predstava za  mlade.  

Iako će nova scena funkcionisati prevashodno kao pozorišni prostor, biće namenjen i drugim vrstama umetnosti, navode osnivači u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar