Ljudmila Ulicka; Privatna arhiva

Nova knjiga priča Ljudmile Ulicke “O telu duše” upravo je objavljena u izdanju Arhipelaga u ediciji Zlatno runo, u prevodu s ruskog Nede Nikolić Bobić, i biće u knjižarama od sutra.

Prava za ovu knjigu prodata su u velikom broju zemalja, a Arhipelagovo izdanje jedno je od prvih izdanja ove knjige izvan ruskog jezika, kaže se u saopštenju ove izdavačke kuće.

Foto:promo

Ljudmila Ulicka pripoveda u knjizi “O telu duše” o osnovnim iskustvima života: ljubavi i smrti, bolesti i čudu života, samoći i bliskosti. Žene su u glavnim ulogama u praktično svim pričama u ovoj knjizi. Junakinje Ljudmile Ulicke u prosvetljujućim iskustvima svog života svedoče o trenucima kada se život menja ili kada, suočene s prolaznošću, sabiraju i oživljavaju sve ono što im je doneo život.

“O telu mi znamo mnogo više nego o duši. Niko nije u stanju da nacrta atlas duše. Mi ponekad uspevamo da ulovimo samo njeno pogranično prostranstvo. Tamo, na toj granici, u meri u kojoj smo joj se približili, nastaju takve vibracije, ukazuju se tako istančani detalji o kojima je gotovo nemoguće i govoriti na našem prelepom, ali ograničenom jeziku. Rizičan, veoma opasan pristup. To prostranstvo privlači – i to što duže živiš, utoliko snažnije”, kaže Ljudmila Ulicka povodom svoje knjige priča O telu duše.

Nova knjiga priča Ljudmile Ulicke naći će se u prodaji u knjižarama u Srbiji od srede 6. oktobra, a čitaoci mogu da je poruče i od Kluba čitalaca Arhipelag preko sajta www.arhipelag.rs.

Bonus video: Milan Glavaški, frontmen benda Rebel Star, uoči izlaska novog singla „Početak i kraj“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar