Foto: Promo/Arhipelag

Nova knjiga pesama Tanje Stupar Trifunović Zmijštak upravo je objavljena u izdanju Arhipelaga u pesničkoj ediciji Element.

Nova knjiga pesama Tanje Stupar Trifunović predstavlja brižljivo komponovanu celinu sa čitavim nizom odličnih pesama. U toj celini pojedinačne pesme se međusobno produbljuju i stoje u dinamičnom odnosu. Kao što je svaka od ovih pesama oblikovana po modelu priče, tako iznijansirana unutrašnja priča postoji i u celoj knjizi.

– Na jednoj strani, u knjizi neobičnog i višestruko asocijativnog imena Zmijštak osvaja zavodljiva narativnost iskazana u pesmama u kojima se uvek nešto događa i koje su u intenzivnom dijalogu sa čitaocem. S druge strane, ove pesme su prožete istančanim senzibilitetom i sposobnošću da se emotivnost preoblikuje u plodonosna iskustva poezije – kaže Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.

Pesnikinja, pripovedačica i romansijerka Tanja Stupar Trifunović (Zadar, 1977) objavila je pet knjiga poezije, knjigu priča, dva romana i grafički roman More je bilo mirno u saradnji s Tatjanom Vidojević (ilustracije). Prevođena je na nekoliko evropskih jezika. Dobitnica je više nagrada za poeziju i prozu, između ostalih, Nagrade Evropske unije za književnost (EUPL). Tanja Stupar Trifunović živi u Banjoj Luci.

Bonus video: Glas, dirka, bas Don’t Go To Stranger

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar