Izložba My Flesh is Afraid but I am not Foto:Promo/Umetnički prostor U10

Izložba "My Flesh is Afraid but I am Not.", treća po redu u okviru projekta "Podijum", biće otvorena 19. avgusta i trajaće do 2. septembra u Umetničkom prostoru U10, saopšteno je iz ove galerije.

Ovo je samostalna izložba multimedijalne umetnice Sofie Sorokine (1996. Samara, Rusija) koja trenutno živi i radi u Češkoj. Ona će predstaviti svoje video radove, slike, vezove i keramiku a kustoskinja je Bojana Jovanović.

Sofiia Sorokina, Stilista: Marcat Frank, Foto:Tereza Jirmusová

U svojim delima, navodi se, Sorokina spaja naizgled nespojivo i time gradi sopstvenu katedralu i kreira novi svet. Izložba uvlači posmatrača u svet konstantnog balansa polariteta: život i smrt, sloboda i strah, religija i univerzum, tradicija i savremeno doba, java i san, telo i duša, konačnost i večnost, ljubav i mržnja, nada i besmisao, stvaranje i uništenje, agresija i isceljenje, zaborav i sećanje, Bog i čovek.

Sofia Sorokina u svojim delima neguje onaj istinski večni dijalog sa prirodom. Duhovni i telesni, oslobađajući, onaj koji isceljuje sve rane ali ih ne čini nevidljivim, već lakšim za prihvatanje.

Umetnički prostor U10 će za potrebe izložbe „My Flesh is Afraid but I am Not.“ biti adaptiran enterijeru crkve, a umetnica će na otvaranju imati ulogu DJ-a.

Projekat „Podijum“ čiji je cilj podrška mladoj savremenoj umetničkoj sceni vodi pet istoričara umetnosti: Jovana Trifuljesko, Nevena Bogojević, Kristina Armuš, Bojana Jovanović i Stefan Ralević.

Bonus video: Red ispred glaerije za izložbu Miće Popovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar