Foto: Milos Kodemo/Pozorište na Terazijama

Nakon 32 godine od premijere i blizu 500 izvođenja, večeras će prvi put doći do izmene u glumačkoj podeli mjuzikla „Neki to vole vruće“. Umesto Radeta Marjanovića, ulogu Džoa igraće Žarko Stepanov, koji će sa Svetislavom Buletom Goncićem u ulozi Džerija nastaviti život ove najdugovečnije predstave u Pozorištu na Terazijama, saopštili su iz ovog teatra.

Povodom ove generacijske smene u predstavi, Rade Marjanović, koji ostaje deo predstave ali u drugoj ulozi (Bizgou), izjavio je:

Rade Marjanović i Ivana Mihić, Foto: Arhiva Pozorista na Terazijama

– Na ovo sam se odlučio jer smatram da je vreme da posle ovoliko godina igranja zaljubljenog Džoa, ljubavne jade sa Puslicom i probleme sa nestašnom Dafnom prepustim svom mlađem talentovanom kolegi Žarku, a ja ću sa radošću preuzeti drugu, meni dragu ulogu, primereniju mojoj generaciji. Ova smena je logična jer je naša želja da ova kultna predstava traje bar još 30 godina. Čuvamo je kao omaž našoj velikoj rediteljki Soji Jovanović. Mnogo je divnih kolega svih ovih godina ostavilo neizbrisiv trag u predstavi. Malo je onih takve dugovečnosti i popularnosti koje su prihvaćene od svih generacija. Danas vidimo ljude koji se sa svojom decom raduju onako kako su nekada sa svojim roditeljima.

Žarko Stepanov Foto: Ivan Dinić/Nova S

Žarko Stepanov ne krije uzbuđenje pred novim zadatkom kome se vrlo raduje:

– Postoje uloge o kojima svaki glumac mašta. Za mene je ova uloga definitivno jedna od njih i velika mi je čast što sam dobio ovu priliku. Radujem se i uzbuđen sam iz više razloga. Jedan od njih je svakako što sam dobio ulogu u predstavi koju je režirala velika Soja Jovanović! Rade je maestralno igrao ulogu Džoa i biću srećan ako uspem da opravdam poverenje koje mi je dato od strane mog pozorišta. Drago mi je što ćemo Rade i ja i dalje biti zajedno na sceni, za mene će to biti vrlo emotivan momenat.

Neki to vole vruće, predstava Soje Jovanović, Svetislav Bule Goncic, Ivana Mihic, Rade Marjanovic, premijerna podela 1990., Foto: Arhiva Pozorista na Terazijama

Mjuzikl „Neki to vole vruće“ premijerno je izveden 27. decembra 1990. godine. Nakon povratka u rekonstruisanu zgradu, Rade Marjanović i Svetislav Bule Goncić su, po originalnoj režiji Soje Jovanović, predstavu obnovili 2007. godine.

Tokom godina, glumačka postava se više puta menjala, tako da su u predstavi igrali i: Ljiljana Šljapić, Ivana Mihić, Bata Paskaljević, Veselin Stijović, Janoš Tot, Ljiljana Stjepanović, Vladan Savić, Ivana Jovanović, Dragan Vujić Vujke, Božidar Stošić i mnogi drugi.

Bonus video: Reditelj Robert Bošković najavljuje audiciju za operetu „Pariski život“ u Madlenijanumu

 

Komentari

Svi komentari (0)