U knjižari "Delfi" najavljena 22. Noć knjige, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / an

Tradicionalna manifestacija "Noć knjige" ove godine će trajati tri dana, od 26. do 28. juna, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u knjižari "Delfi SKC".

Kako bi se izbegle gužve, radi očuvanja zdravlja čitalaca i zaposlenih, vrata knjižara biće otvorena u petak ujutru, a veliki popusti primenjivaće se sve do nedelje uveče.

U ponudi će biti više od 60.000 naslova na čak 60 lokacija u knjižarama „Delfi“ i „Laguninim“ klubovima čitalaca u 30 gradova u Srbiji i regionu.

Za kupljenu jednu knjigu obezbeđen je popust od 25 odsto, za dve 30 odsto, tri 35 odsto, dok je za četiri i više knjiga važiće popust od 40 odsto. Biblioteke će odobriti popuste na članarinu i organizovati poseban program.

Sa čitaocima će se družiti pisci Vladimir Kecmanović, Ljubivoje Ršumović, Oto Oltvanji, Goran Skrobonja, Uroš Petrović, Dejan Stojiljković, Marko Vidojković, Vladimir Tabašević i drugi.

 

Direktorka „Delfi“ knjižara  Vesna Mihajlović i urednica u „Laguni“ Maja Mihajlović najavile su novitete domaće i svetske književnosti koje će se naći pred čitaocima u „Noći knjige“: roman “Čarobnjak” Džona Faulsa, autobiografiju Mišel Obame “Moja priča” i roman dobitnika Pulicerove nagrade Kolsona Vajtheda “Momci iz Nikla” koji odlično oslikava povode za trenutna dešavanja u Americi.

Vesna Mihailović, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / an

Izdvojile su novi roman Vladana Matijevića “Sloboda govora”, “Srpsko pravoslavlje” Momčila Petrovića i Slobodana Reljića i novi roman Marka Aleksića “Srpske zemlje pre Nemanjića”.

Aleksić je na konfereniciji za novinare istakao da je želeo da naučno, arheološko, analitičko znanje pretvori u zanimljivo i prijamčivo svakom čitaocu, da im prenese svoje uzbuđenje koje je imao istražujući čudesni svet istorije i arheologije i priče o plemenima “gde su narodi nastajali i nestajali”.

Mihajlović je ovom prilikom najavila i četvrti nivo u knjižari u Knez Mihailovoj ulici koji je napravljen na starom tavanu iz 1920. godine, a koji će „predstavljati portal“ u svet stripova i fantastike.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtovima „Lagune“ i „Delfi“ knjižara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar