Foto: Zoran Ćirić

Festival Nišvil biće održan od 17. do 20. septembra na više lokacija u gradu pred najviše po 450 gledalaca raspoređenih na dva i po metra odstojanja, a svi programi osim glavnog biće besplatni, saopštili su organizatori.

„Republički krizni štab nije odobrio održavanje glavnog programa Nišvila za 4.000 posetilaca na platou niške Tvrđave površine 20.000 kvadratnih metara, odnosno po pet kvadrata po posetiocu uz primenu svih preporučenih mera zdravstvene zaštite, pa će Nišvile organizovati besplatno sve ostale programe izuzev glavnog od 17. do 20. septembra na više lokacija sa ukupno 450 gledalaca raspoređenih na po 2,5 metra rastojanja“, navosi se u saopštenju.

Najviše stolica (250) biće postavljeno na „Youth Stageu“, a po 50 će biti raspoređeno na binama „Jazz For Kids“, “Welcome“, „Kristina“ i „Movie“.

Ivan Blagojević Foto: Zoran Ćirić/Nišville

Direktor Nišvila Ivan Blagojević izjavio je da je „namera bila da ispoštuju entuzijazam najmlađih umetnika koji su se mesecima radovali nastupu na Nišvilu“, kao i da „Nišlije osete delić optimizma i atmosfere Nišvila koja im je uskraćena ove godine zbog pandemije“.

Od 17. do 20. septembra biće organizovano 32 koncerta, četiri pozorišne predstave i biće prikazano 69 muzičkih filmova, navode organizatori.

Na otvaranju, 17. septembra, biće uručena nagrada za životno delo Milošu Miši Krstiću, proslavljenom džez pijanisti, kompozotoru i pedagogu.

Miloš Miša Krstić Foto: Privatna arhiva

Direktor festivala naveo je i da je „Onlajn Nišvil“ od 13. do 16. avgusta na Letnjoj pozornici sa 18 koncerata, četiri pozorišne predstave, 35 filmova, performansom ulične umetnosti i izložbama slika i stripa preko živog prenosa ispratilo nekoliko desetina hiljada gledalaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar