Foto: Zoran Ćirić/Nišville

Direktor Džez festivala Nišvila Ivan Blagojević danas je u niškoj Tvrđavi otvorio "Nišvil 2020 onlajn" koji će od večeras do nedelje 16. avgusta biti održan na Letnjoj pozornici.

Umesto tradicionalnog presecanja vrpce, Blagojević je otvorio ovo specifično festivalsko izdanje presecanjem lubenice, uz prigodne zvuke velikog džez hita Herbija Henkoka „Watermelon Man“ (Prodavac lubenica).

Blagojević je podsetio da će zbog pandemije koronavirusa deo programa biti izveden na Letnjoj pozornici bez prisustva publike, ali uz živi prenos preko linka.

„Onaj drugi, standardni program nadamo se da će se desiti od 17. do 20 septembra“, istakao je Blagojević.

On je kazao da će „Nišvil 2020 onlajn“ početi pozorišnom predstavom gostiju iz Skoplja „Tri sestre Antona Čehova“, a da će na nekoliko ekrana biti prikazivan filmski program i, naravno, koncerti.

Ivan Blagojević Foto: Zoran Ćirić/Nišville

Na otvaranju je predstavljen i „Nišvil džezcikl“ – jedinstveno vozilo (na pedale) za sedam muzičara, sa kojeg su niški džezeri izveli program džez standarda.

Blagojević je rekao da je „Nišvil džezcikl“ omaž svim manifestacijama koje su otkazane ove godine, kako kulturno-umetničkim, tako i vašarima, i svim umetnicima koji su zbog toga ostali bez posla.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar